Fotograf Anna Åberg | Island 2016
fotograf Anna Åberg, enANNAnfotograf.se, mandalaya.se, mandalaya, Anna Åberg, frilansfotograf Stockholm, porträttfotograf, Stockholm, livsstilsfotograf Stockholm, frilans, rättviseförmedlingen fotograf, crossfit fotograf
52771
post-template-default,single,single-post,postid-52771,single-format-image,eltd-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland-ver-1.8.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,transparent_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Island 2016

Att resa är bland det roligaste jag vet. Att då slå ihop resa till ett helt magiskt land tillsammans med fotografering är på riktigt top notch. Så, i vintras anmälde jag mig till en resa till Island med Emma Svensson och Patrik Larsson, och förra veckan blev den av!

Att försöka samla ner alla bilder jag tagit, alla intryck, alla möten, i en blogpost kommer inte ske. Så här är ett enkelt urval av alla bilder. Kursen innebar workshops i naturfotografering (som var mitt stora fokus) samt modefotografering (som jag såg som en rolig bonus) så det ger en blandad kompott av bilder. Vad jag insåg när jag kom hem att jag INTE gjort är att dokumentera allt jag ser för att kunna berätta min historia. Båda de här varianterna av fotografering innebär att du tar din väska, tar dig till ett ställe, fotograferar där, packar ihop alla prylar igen och sen vidare till nästa. Roligt såklart, men jag inser nu att jag saknar bilderna som berättar allt det andra. Note to self: sluta inte med mitt vardagsdokumenterande bara för att jag är på workshop med specifikt syfte. Nåja. Jag har nog bilder så det räcker ändå. Modellen som reste med oss är Hanna Fridh från MIKA’s som tillsammans med asgrymma hårochmakeup-artisten Astrid Eriksson gjorde sina grejer fantastiskt bra. Imponerad!

Här kommer ett långt inlägg. Jag försöker berätta med ord, men det blir statiskt. Bilderna får tala för sig, det är enklast så.

FotoresorFotoresor

Reykjavik, fantastiskt liten stad som jag pga miss i min egen planering fick se alldeles för lite av. Men noterade en häftig kyrka, och att deras streetart är något helt annat.

FotoresorFotoresorFotoresor

Blå lagunen. Ett måste och en annorlunda upplevelse.

 

Frilansfotograf StockholmFrilansfotograf Stockholm

 

Frilansfotograf Stockholm

Vi stannade vid Geysir, men eftersom hen är lite oberäknelig så är bilden på lillasyster Strokkur som sprutar var 8e minut ungefär. Här hade vi även vår första modellfotografering, och vi var bara åtta fotografer i vår grupp, så som ni förstår kom även alla andra med kamera och joinade oss. Intressant upplevelse.

Frilansfotograf StockholmFrilansfotograf StockholmLivsstilsfotograf

Vidare till Brúárfoss och fokus på långa slutartider och rinnande vatten.

LivsstilsfotografLivsstilsfotografLivsstilsfotografLivsstilsfotograf

Avslutade dagen vid Gullfoss, som kan ha varit det mäktigaste jag sett.

Dag tre fortsatte vi till Haifoss, och äntligen kom vi bort från de stora turiststråken (och jag slipper klona bort turister från mina bilder.) Efter Haifoss körde vi vidare ut i mossan och lavastenen mot Landmannalaugur, stannade även och fotade Hanna på vägen.

resefotografresefotografresefotografresefotografresefotograf

FotoresorFotoresorFotoresorFotoresorFotoresorresefotograf

Landmannalaugar var helt fantastiskt. Vi gjorde en hike upp över lavafälten, och badade även i helt naturliga varma källor innan gemensam matlagning i köket. Vädret har inte varit med oss så att säga, så det var också skönt att här kunna torka ordentligt, och i sovsalen krypa ihop i sin sovsäck.

 

resefotografresefotografresefotografresefotograftravelphotographertravelphotographertravelphotographer

Vi körde vidare dagen efter, tog en annan väg ut, lagade en punktering, slängde i oss pizza på vägen och sen kom vi fram till det jag sett fram mest emot: glaciärhike på Skaftafell!

Så mäktigt, grymt med att få gå ner i grotta med blåis, och det ösregnade precis hela tiden. Total misär och min kamera gillade inte vädret alls, så begränsat med bilder blev det, innan vi var tillbaka i bilarna och jag fick plocka isär kameran och torka den i AC’n.

 

travelphotographertravelphotographericelandic travlphotographericelandic travlphotographericelandic travlphotographericelandic travlphotographer

Vidare åkte vi sen till Jökulsárlón för dels fotografering av isberg men också en heroisk insats av Hanna efter först totalt genomblöt ställa sig i kylan. Proffs.

icelandic travlphotographerFrilansfotograf StockholmFrilansfotograf StockholmFrilansfotograf StockholmFrilansfotograf StockholmFrilansfotograf Stockholm

Efter att ha sovit, torkat kamera och kläder åkte vi sen till Fjaðrárgljúfur för både naturfotografering och modefoto. Här hade jag känslan av att jag började bli mätt på alla fantastiska vyer, och det var något jag fick äta upp senare på kvällen, då insåg jag att jag inte alls var mätt.

Fotograf StockholmFotograf StockholmFotograf StockholmFotograf StockholmFotograf Stockholmicelandic travlphotographer

Reynisdrangar, där vågorna vräkte in (och jag blev sugen på att surfa igen), och där solnedgången sen visade sig vara helt magisk!

icelandic travlphotographericelandic travlphotographericelandic travlphotographer

Efter klipporna åkte vi upp till fyren vid Dyrhólaey och BOOM vilken solnedgång!

icelandic travlphotographerresefotografresefotografresefotografresefotografresefotograf

Sista dagen sen var det fotografering vid Skógafoss och det kraschade planet vid Sólheimasandur. Jag låter de bilderna avsluta denna massiva blogpost. Jag förstår varför alver, vättar och troll bor på Island, och jag kommer åka tillbaka. Det här var endast en bråkdel, det finns väldigt mycket mer att utforska.

Frilansfotograf StockholmFrilansfotograf StockholmFrilansfotograf StockholmFrilansfotograf StockholmFrilansfotograf StockholmFotograf StockholmFotograf StockholmFotograf StockholmFotograf StockholmLivsstilsfotografLivsstilsfotografLivsstilsfotografLivsstilsfotograf