Fotograf Anna Åberg | Vardagsfotograferandet
fotograf Anna Åberg, enANNAnfotograf.se, mandalaya.se, mandalaya, Anna Åberg, frilansfotograf Stockholm, porträttfotograf, Stockholm, livsstilsfotograf Stockholm, frilans, rättviseförmedlingen fotograf, crossfit fotograf
50928
post-template-default,single,single-post,postid-50928,single-format-image,eltd-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland-ver-1.8.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,transparent_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Vardagsfotograferandet

Jag tappade glädjen i fotograferandet ett tag, det var mycket annat som tog plats, stress med flytt, ny stad, nytt liv, nya utmaningar. Och helt plötsligt tog det stopp med fotograferandet. Så i över ett år låg kameran nerpackad, och jag saknade det mycket, men hade ingen inspiration. 

Jag fotograferade massor med telefonen, la ett tag väldigt mycket energi på instagram, fotade allt och inget, och helt plötsligt var inspirationen tillbaka. Mycket hängde ihop med att jag gjorde det mer kravlöst, för att hitta tillbaka till glädjen. Jag köpte en liten enklare kamera, som jag började släpa med mig överallt, och sakta men säkert kom suget tillbaka. Nu har jag gjort en del jobb med stora systemkameran igen, och nu kan jag uppskatta hur olika mina kameror är att fotografera med, och hur utmanande och roligt det är. 

Så om det är något som växt fram här under våren så är det glädjen i skapandet, och att få låta det inte alltid perfekta få plats. För så har jag alltid fotograferat, mer på känsla än efter perfektion, och sålänge jag håller det viktigast så är det också kul.